Schoolsport071

Schoolsport071wil schoolgaande jongeren met een leeftijd tot 18 jaar stimuleren/motiveren tot een gezonde en actieve levensstijl. Door middel van het aanbieden van een breed en gevarieerd sport- en beweegaanbod, willen wij derhalve een positief duurzame verandering teweeg brengen bij deze doelgroep.

Schoolsport071- Mascotte
  data-eio=

Visie Schoolsport071

Schoolsport071 werkt met verschillende partijen samen met als doel kinderen meer te laten bewegen. Door een groot professional netwerk, bestaande uit basis- en middelbare scholen, sportverenigingen, commerciële sportaanbieders, Leidse Vakgroep Bewegingsonderwijs Leiden, Incluzio Leiden (Rijnland Beweegt), SOL Leiden, de gemeente Leiden, Zoeterwoude, Voorschoten en Oegstgeest willen wij de doelgroep een zo’n breed mogelijk aanbod aanbieden en binden aan één of meerdere beweegaanbieders.

  data-eio=

Organisatie

Schoolsport071 is een georganiseerde commissie bestaande uit een actief interdisciplinair bestuur. Ons aanbod bestaat uit een voorgeprogrammeerde jaaragenda met een breed gevarieerd aanbod van activiteiten en toernooien.

Onze beweegaanbieders zijn geschoold en bekwaam om met de doelgroep te mogen én kunnen werken. Kwaliteit staat bij ons boven kwantiteit en daarom bezoeken alle commissieleden jaarlijks minimaal 3 kennismakingscursussen om deze te beoordelen. Als wij de kwaliteit niet kunnen garanderen/waarborgen zullen wij besluiten ons aanbod hierop aan te passen.

  data-eio=

Hoe werkt het?

Schoolsport071 werkt samen met diverse sportaanbieders in de gemeente Leiden. Hierdoor kun jij kennismaken met verschillende sporten zonder dat je direct lid hoeft te worden. Je kunt op deze manier heel veel sporten uitproberen, totdat je de sport vindt die bij je past!

American Football

Flag football is een non-contactvariant van American football en bij het tackle football is er al meer lijfelijk contact. Naast een beetje basistheorie wordt er veel aandacht besteed aan: teamspirit, de techniek van het gooien, vangen, lopen met en kicken van een american football.

Atletiek

Tijdens de kennismakingscursus komen alle atletiekonderdelen aan bod. Er zijn in totaal 10 verschillende onderdelen die we oefenen verdeeld over lopen, werpen en springen.

Hockey

Hockeyen bij LOHC en LHC Roomburg betekent vooral plezier en sportiviteit! Plezier tijdens het trainen, plezier tijdens de wedstrijden maar ook plezier buiten het veld.