Sporten voor volwassenen

Met sporten voor volwassenen wil Sportkennismaking Leiden volwassenen stimuleren/motiveren tot een gezonde en actieve levensstijl. Door middel van het aanbieden van een breed en gevarieerd sport- en beweegaanbod willen wij derhalve een positieve, duurzame verandering teweegbrengen bij deze doelgroep

Triatleet - Stockfoto - Gemeente Leiden  data-eio=
  data-eio=

Organisatie

Het Team Sport van de gemeente Leiden (onderdeel van de afdeling Beleid Maatschappelijke Ontwikkeling) organiseert in samenwerking met een groot aantal verenigingen en sportaanbieders uit Leiden of de directe regio kennismakingscursussen.

 

  data-eio=

Waarom kiezen voor cursussen?

Met het aanbod van de kennismakingscursussen wordt de drempel om te gaan sporten/ bewegen verlaagd. Alle aanbieders van de cursussen bieden na de kennismaking de mogelijkheid om de sport te blijven beoefenen. Dit kan door lid te worden, maar ook door een vervolgcursus af te spreken of een rittenkaart te kopen. Zo is de drempel die er mocht zijn voor een groot gedeelte weggenomen.

U hoeft geen duur materiaal aan te schaffen voor de cursussen; het gebruik van het materiaal is namelijk opgenomen in het cursusgeld

Misschien is dit iets voor jou?

Kennismaking golf

Het doel van golfen is om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te doen belanden. Tijdens deze kennismaking cursus leer je in drie lessen de basisbeginselen van deze sport, zoals o.a. swingen, approach en putten. Golf is een opkomende sport en kan door gemakkelijk gespeeld worden op verschillende niveau’s.

Korfbal bij KZ Danaïden

Korfbal is een sport waar veel techniek samenkomt, ook heeft het een bijzonder karakter in de sportwereld omdat het een gemengde sport is. Er wordt gespeeld met 8 spelers, waarbij er 4 in ieder vak staan. Interesse in een kennismaking met de Korfbalsport? U bent van harte welkom bij KZ Danaiden!

Taekwondo bij Taekwondovereniging Leiden

Taekwondo is een Koreaanse Olympische vechtsport.Het woord betekend Tae=voet Kwon=vuist Do=weg (manier). Het kan beoefend worden door jong en oud. Het bestaat in de wedstrijdvorm uit ongeveer 75% schoptechnieken en 25% handtechnieken.

Is dit misschien wat voor jou?

Er zijn verschillende groepslessen waarmee je fit wordt in het water. Voor ieder wat wils! Bekijk ons aanbod, locaties en tijden via de buttons hieronder en ontdek de aquasport die bij jou past.